Trys populiariausi pavasario leidiniai!
2017-06-01

1. Camera obscura: Lietuvos fotografijos istorija 1839–1945 (Autorės Margarita Matulytė, Agnė Narušytė). Pirmoje vietoje - knyga, kurios apimtimi stebisi kiekvienas ją išvydęs pirmą kartą. 768 puslapiai, kuriuose pirmą karą imtasi kritiškai vertinti Lietuvos fotografijos istorijos apžvalgų, užpildyti kuo daugiau baltųjų dėmių, vietos reiškinius įrašyti į pasaulio kontekstą, pasiūlyti naujų jų interpretacijų ir, sujungus du mokslinius požiūrius, susintetinti sukauptas žinias. Knyga ne tik pateikia apibendrintas išvadas, bet ir iškelia daug klausimų tolesniems tyrimams. Jei vis dar svarstote, ar šiai knygai vieta jūsų lentynose - užsukite pas mus jos pavartyti. Tik paskubėkit, nes tiražas jau visai į pabaigą.

2. Kūnas: ne laiku ir be vietos (Sudarytojos dr. Gintautė Žemaitytė, dr. Aušra Trakšelytė, dr. Lina Michelkevičė). Šis Acta Academiae Artium Vilnensis numeris įkvėptas Vilniaus dailės akademijos Dailėtyros instituto organizuotos tarptautinės konferencijos vykusios Vilniuje. Moksliniuose straipsniuose ir menininkų tekstuose aptariama kūno statuso (ne)laike ir (ne)erdvėje įvairovė, kviečiama diskutuoti apie realias ir virtualias „patirtis“, nagrinėjama, kaip keitėsi kūno vaizdavimas ir interpretavimas mene. Kokia vieta, kokiame laike buvo ir yra skiriama kūrėjo bei suvokėjo kūnui? Kiek, kur ir kada kūnas viešas ar privatus, kaip fiziškas kūnas tampa virtualiu? Į šiuos ir dar daugiau klausimų, atsakymus rasite vaizdžiai iliustruotame mūsų leidinyje.

3. Vilniaus gyvenamųjų namų interjerų dekoro elementai: nuo klasicizmo iki moderno (Autorė Dalia Klajumienė). Ypatingai džiaugiamės šiuo leidiniu, nes mažėjant jo likučiams, nemažėja jo aktualumas. Šioje knygoje, remiantis archyviniais dokumentais, istoriografija, interjerus vaizduojančiais meno kūriniais ir fotografijomis, pagrindžiant taikomųjų tyrimų analize aptartos gyvenamųjų namų XVII a. pabaigos - XX a. pradžios dienų tapybos, lipdinių, sienų apmušalų, grindų dangų, koklinių krosnių ir židinių meninės ypatybės. Autorė atskleidžia priežastis, lėmusias dekoro elementų interjeruose meninės raiškos kaitą, analizuoja pamirštus ar menkai vertintus puošybos būdus, parodo įvairių detalių vietą ir reikšmę interjero dekoro visumoje ir jų tarpusavio ryšį.

 

__

Leidinius įsigyti galite didžiuosiuose lietuvos knygynuose, mūsų knygynėlyje esančiame Maironio g. 6 (I-V, 9-14 val.), taip pat, Galerijoje „Akademija“ Pilies g. 44/2 (I-VI, 12-18 val.). Primename, jog kilus klausimams, visuomet galite kreiptis knygos@vda.lt

Internetu mūsų knygomis prekiauja šie knygynai: www.patogupirkti.lt www.knygos.lt www.manoknyga.lt www.humanitas.lt www.mintis.eu  www.artbooks.lt www.vaga.lt

© Vilniaus dailės akademijos leidykla
Dominikonų g. 15, VIlnius LT-01131
Tel. 8 5 279 10 15 (direkcija)
Įmonės kodas: 111950439
PVM mokėtojo kodas LT 100003222911
AB bankas „Swedbank“
A.s. LT35 7300 0100 0245 5757